top of page

KÁVÉK ÉS PARFÜMÖK TÚRA

Updated: Apr 24, 2021

Tudtátok, hogy a kávé eredetileg nem Dél- Amerikából, hanem innen az arab régióból származik? Ismeritek a különbséget és a történelmet az arab kávé, a török kávé, az espresso és a többi kávékülönlegesség között? És azt tudtátok, hogy a legfinomabb arab illatok bizony fagombából erednek?


A sétánkat az Al Fahidi tradicionális épületei között kezdjük Dubai történelmérôl és kultúrájáról beszélgetve. Utána lepacsizunk teve pajtásokkal és beülünk egy tradicionális sátorba, hogy meséljek a helyi ôslakos beduinok érdekes életérôl és szokásairól.

Továbbhaladva bekukkantunk egy tradicionális helyi kultúrházba, ahol feltárul elôttünk, hogy hogyan is éltek és étkeztek errefelé még a felhôkarcolók elôtt és hogy hogyan használtak természetes légkondit anno.


Ha van kedvünk bedobunk egy teve csokit és/vagy kávét egy szuper különleges helyi kávézóban, hogy legyen erônk átvereledni magunkat (és csak indokolt esetben elcsábulni) a bazáron. Lesz itt minden, ami szem szájnak ingere - alkudni kötelezô, azt is megmutatom, hogyan!


Utolsó megállónk az egyik sejknô csodálatos magán parfüm múzeuma,

ahol vezetett túránk során a csodálatos interaktív múzeumban mindent megtudhatunk eme csodás nedû készítésérôl, történelmérôl és a parfümhöz tartozó helyi szokásokról.


Találkozó: Al Fahidi Starbucks elôtt

Idôtartam: 2 óra

Belépôk: kb 40 dirham


212 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page