top of page

DUBAI TÖRTÉNELMI SÉTA HAJÓKÁZÁSSAL

Updated: Apr 24, 2021

Tudtátok, hogy Dubai eredetileg gyöngyhalászatból élt? Illetve azt, hogy a mai napig lehet audienciát kérni az uralkodótól a majilisban? És azt, hogy mostanra már alig maradt olajuk- így maradt a szolgáltató szektor? Bár Dubai még 50 éves sincs, de régió hajós kereskedô történelme évezredekre tekint vissza. A Dubai Creek nemcsak az életet adó vizet jelentette, hanem a létszükségletû összeköttetést a világ többi részérôl, így az egész város köré szervezôdött!


A Dubai Creek Museum az egyik legjobb és leg-interaktívabb múzeuma, ami izgalmas relikviákon, csodás filmeken és jópofa játékokon át mutatja be, hogy hogyan ugrott át Dubai 1500 évet kevesebb, mint 50 év alatt az olaj felfedezésének és a bölcs elôrelátásnak és szervezésnek köszönhetôen.


A múzeumot végigsétáljuk és csak úgy szórni fogom Rátok az érdekességeket és izgalmas részleteket! Mivel a belépôben benne van a partner parfüm múzeum is, ezért oda is bekukkantunk majd, hogy jobban megismerjük a régió tradícióit.

Végül pedig a Dubai Creek-rôl már mindent tudó igazi hajósként felpattanunk egy helyi abrára és a vízrôl visszacsillanó naplemente sugaraiban körbejajókázzuk az óvárost és mesélek az emblematikus épületekrôl és a történetükrôl.

Találkozó: Al Ghibaiba Metro

Idôtartam: 2 óra Belépők: kb 40 dirham


226 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page